Американският режисьор Спайк Лий, известен най-вече с филми за живота (и

...
Американският режисьор Спайк Лий, известен най-вече с филми за живота (и
Коментари Харесай

Спайк Лий възпява Виаграта

Американският режисьор Спайк Лий, прочут най-много с филми за живота (и проблемите) на чернокожите в Съединени американски щати, завива внезапно към по-жизнерадостна тематика. Следващият му филм ще бъде мюзикъл за чудодейното синьо хапче Виагра, заяви „ Варайъти “.

Лий ще режисира към момента неозаглавения филм по сюжет, на който той е съавтор, отдаден на откриването и стартирането в продажба на фамозния препарат срещу еректилна дисфункция. Сценарият е базиран на публикация от 2018 година в списание Esquire, наречена " All Rise " („ Всички се надигат “) казаха продуцентите.

Оригиналните песни ще бъдат написани от дуото зад наградения с „ Тони “ рок мюзикъл " Passing Strange " от 2008 година, за пътешествието на един черен актьор  към самооткриването.

63-годишният режисьор, израсъл в Бруклин съобщи, че като дете е мразел мюзикълите, макар напъните на майка си - и добави: " След 40 години в киното най-сетне ще дирижирам филм, цялостен с песни и танци “. Но в действителност Лий не е непорочен в музикалния жанр: тази есен той снима кино версия на бродуейския концерт-мюзикъл на Дейвид Бърн „ Американска химера “, а през 1988 година режисира „ School Daze “ — филм за политическите и обществени конфликти сред учениците в един исторически черен лицей, изпълнен с музикални осъществявания.

Виаграта на компанията Pfizer, пусната на пазара през 1998 година, в началото е създадена като евентуално средство за лекуване на сърдечни проблеми.

 Лий завоюва първия си „ Оскар “ през 2019 година за сюжета на сатирата за Ку Клукс Клан „ BlacKkKlansman “. Неговите над 50 игрални и документални филми включват класики като „ Направи вярното “, „ Малкълм Х “ и тазгодишната драма за оживелите във Виетнамската война „ Da 5 Bloods “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР